Tour de Ski

Johannes Høsflot Klæbo tok en ny seier i Tour de Ski og økte avstanden til nærmeste konkurrent foran den siste etappen søndag. Ingvild Flugstad Østberg vant kvinnenes 10 km fellesstart i klassisk stil i Tour de Ski lørdag. Hun var 10 sekunder foran russiske Natalja Neprijajeva. Østberg ledet med 35,4 sekunder på russiske Neprjajeva foran etappen og med seieren,...

Fremgang: For å bli en...Vis mer
Johannes Høsflot Klæbo tok en ny seier i Tour de Ski og økte avstanden til nærmeste konkurrent foran den siste etappen søndag.

Østberg ledet med 35,4 sekunder på russiske Neprjajeva foran etappen og med seieren, samt bonussekunder underveis, økte hun avstanden til 53,4 sekunder til russeren foran den siste etappen som avsluttes opp monsterbakken i Val di Fiemme søndag.

– Det var godt å bli ferdig med denne etappen. Jeg følte med bra og gøy å vinne, sa Østberg til NRK.

– Dagens renn var viktig. Jeg forsøkte å forberede meg best mulig for jeg forventet angrep fra de russiske løperne og Pärmäkoski, men de kom aldri helt, sa Østberg.

– Jeg er glad for dagens seier for det er ikke akkurat min favoittetappe søndag. Jeg trenger nok ledelsen jeg har fått, sa hun.

De norske kvinnene med Østberg og Heidi Weng tok kommandoen fra start. Weng måtte slippe tetgruppen ut på den tredje runden. Østberg sikret seg 15 bonussekunder, mens Neprjajev tok 12.

Etter 6,4 kilometer hadde Østberg tilrevet seg en ledelse på 5,1 sekunder og økte avstanden inn de siste kilometerne.

Russiske Anastasia Sedova ble nummer tre.

Heidi Weng ble distansert over minuttet og endte på sjetteplass som nest beste norske løper.

(©NTB)

Kategori
AktueltLangrennPremium

RELATERTE INNLEGG