Peker på feil fokus | Skisport

Annonse

Categories: AktueltLangrenn

Peker på feil fokus

Oda Myrvold Thorud (18) og Martine Ek Strøm (18) er bekymret for miljøet blant langrennsungdom. Fokus på kropp og utenomsportslige ting har skapt et enormt press og er blitt et problem for mange. Nå håper jentene de kan hjelpe utøvere som sliter ved å ta opp saken.Vil du abonnere på SKIsport? Klikk her for å bestille!

– Langrenn er ikke langrenn lenger. Vi føler at fokuset blir noe helt annet enn det å gå fort på ski, innleder de to 18-åringene med en svært engasjert tone i årets første utgave av SKIsport.

Temaet de to jentene engasjerer seg i, handler om at juniormiljøet i langrenn, og spesielt blant jenter, har utviklet seg til et miljø med utenomsportslig fokus og internkonkurranse på grensen til usunn. Mens gutter er flinke til å rose hverandre for sportslige prestasjoner, kan jentene se på hverandre med misunnelse. I sosiale medier handler det mer om å se best ut, og ikke minst få anerkjennelse for det.

– Det at fokuset er på noe helt annet enn det sportslige, skaper mye trøbbel for veldig mange mennesker, forteller Martine, og legger til at alle vil merke det enorme presset det har utviklet seg til å bli de siste årene.

– Langrenn handler om å gå fort på ski, og ikke hvordan du ser ut. Alle har hver sin kropp, vi er forskjellig bygd og du ser ut som du gjør. Sånn er det bare, påpeker Oda.

Les hele saken i årets første utgave av SKIsport.

Vil du abonnere på SKIsport? Klikk her for å bestille!

eirik

Recent Posts

Nina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå

Damelaget i alpint har lenge vært i skyggen av det norske herrelaget. - Vi begynner å stå på egne bein…

22 hours ago

« Du kan ikke være med»

Idretten kan være nådeløs. Om det er et resultat av treningen din, eller dønn urettferdig; er du den seneste fra…

4 days ago

De norske alpinstjernene savner Svindal

De norske alpingutta har hatt sin første oppkjøring til en ny sesong uten Aksel Lund Svindal på laget, og innrømmer…

5 days ago

To uker med treningsglede og konkurranseinstinkt

SKIsport Sommer Grand Prix uke to ble avsluttet med sprintrenn på Geilo.

7 days ago

Jansrud positiv til ny endring: – Tidligere har det vært en farse

Alpinveteran Kjetil Jansrud liker at FIS forsøker å holde liv i kombinasjonen, men tror ikke at endringen ikke vil gjøre…

1 week ago

Rekordstor karusell

Aldri har det vært flere skiklubber som har arrangert Telenor Karusellen, og deltakelsen var rett under toppnivået i 2014-2015-sesongen.Aldri har…

1 week ago